FÄLTRAPPORTER

Jacob Wester

Som brantåkare tar det nästan aldrig slut på spännande äventyr i våra fjällkedjor, om man bara vet vad man ska leta efter. Men ju större allvar fjället bjuder på, ju viktigare är det att vara förberedd. Den största utmaningen är ofta avstånden här i Skandinavien, och då öppnar min Jemtlander-pulka upp möjligheterna att ta mig dit jag vill vara i tid, med allt jag behöver för en bekväm natt att vila upp trötta ben innan det är dags för klättring.  

Sara Wänseth

”Jag använde min pulka nära 100 dagar förra vintern. Dels för träning inför vinterns äventyr och därefter 130 mil och 60 dagar på Vita Bandet, från Grövelsjön till Treriksröset. Pulkan blev min vän och ständiga följeslagare och övergav mig aldrig. Den gled tyst efter mig nästan utan att jag kände den när föret var någorlunda och höjdmetrarna inte alltför många uppför, trots att jag drog nära 30 kg. Pulkan var stadig, mycket funktionell och välte bara en enda gång, men det kan bara jag själv beskyllas för… Jag uppskattade de två packväskorna massor och de kraftiga remmarna och spännena fungerade bra även med kraftiga handskar. Mycket nöjd helt enkelt.”

Peter Oom

”Jag har provat alla nordiska fjällpulkor men det var först när jag hittade Jemtlander som jag fick en pulka som mötte mina krav i användbarhet, glid, stabilitet och funktion. Ensam på vinterfjället måste jag ha utrustning som fungerar oavsett förhållanden och som jag känner mig helt säker med”. 

Reine Barkered &
Jackie Paaso

”Efter 14 år som professionell friåkare jag gjorde min första riktiga expedition genom Sarek och upp vidare via stora sjöfallet och Kebnekaisemassivet för att bestiga och åka alla sveriges tolv tvåtusenmeterstoppar i ett svep. Erfarenheten från min tid i friåkningen har visat att förberedelserna är nyckeln till framgång, vi skulle trots allt gå över fyrtio mil genom vildmarken. Därför gjorde vi vår research och landade i att pulkorna från Jemtlander kommer att passa våra ändamål bäst. Hållbara, stabila, lätt att ta mycket och tyngre last tack vare den breda botten och rejäla remmar och skaklar. För att vara helt ärlig så överträffade de alla våra förväntningar och var en stor del till att vi lyckades med vad vi satt oss i sinnet att göra.
En fantastisk resa.”

Torbjörn Selin

Torbjörn är Överlevnadexpert och driver All In Nature Sweden AB:

”Min upplevelse är att er pulka ligger mycekt stabilare i spåret än övriga konkurrenter. Den tippar inte lika lätt och glider inte ner lika lätt i slänter. Jag gillar robustheten. Jag gillar packsäcken och att man lätt kan tömma pulkans innehåll genom att lyfta ur den. Då kan man exempelvis köra snö vid bivackbygge eller göra om den till bår.”

Milka Raulin

Milka är Mamma, ingenjör, författare och filmskapare samt en ”7 summit climber” och den yngsta polskan att korsa Grönland.

”Jemtlander var perfekt för mig. För att vara självförsörjande på Grönlandsexpeditionen var jag tvungen att dra 94 kg i pulkan. Parallellt med låg vikt var den pålitlig och robust. Och en plast av god kvalitet med möjlighet att göra ytterligare hål.”

Website: www.milkaraulin.pl
Facebook: @silamarzenmilkaraulin

Milad Samadi

”En robust konstruktion med hög kvalitét, bred och stabil pulka som ”flyter” på snön och inte välter, med bred infästning för draganordningen som gör att man kan svänga på pulkan direkt utan att behöva ta ut svängen. Rejäla dragkedjor och bra glid. Särskilt bra var det att dragkedjan går att öppna från två håll.”

Milad Samadi
Foto: Sofia Sandholm

Sofie Kindahl

”Pulkan från Jemtlander var min trogna följeslagare under Vita bandet 2022. Den har varit otroligt stabil och näst intill omöjlig att välta. De lösa väskorna är guld när en ska in och ur tältet under 70 dagar i sträck. Supernöjd!”