FJÄLLPULKAN FÖR ALLA

Jemtlander, en robust, lätthanterlig och driftssäker fjällpulka, designad och tillverkad i Jämtland. Användningsområdet är brett och lämpar sig för allt från de hårdaste expeditioner till  dagsturer med familjen i närområdet.

Jemtlander fjällpulka är tillverkad i ett starkt och tåligt material som gör den både lätt, följsam, spårstabil och väldigt robust. 

 

Foto: Robin Johansson/Sandra Wahlqvist

VÅR VISION

Vi är av den bestämda uppfattningen att det finns många förutfattade och felaktiga meningar om fjällpulkor och vår vision är att ändra den! Vi ser många som använder för små och för smala pulkor och därmed får pulkor som ger en hög packning och som välter och gräver ner sig. Därför har vi skapat Jemtlander – ett pulkassystem för stabil, säker och lättpackad transport i vildmarken!

Jemtlander är en svensk produkt. Det mesta är tillverkat och utvecklat i Jämtland med närhet till fjällen och stora skogsområden. Ingående komponenter levereras av företag i eller i närheten av Östersund, förutom vissa delar som köps in från närliggande regioner.

Foto: Robin Johansson/Sandra Wahlqvist

FÄLTMÄSSIGHET

Att vistas i krävande miljöer är påfrestande för all utrustning. Därför är varenda beståndsdel i Jemtlanderpulkan utvald med fokus på fältmässighet genom funktionella komponenter i kraftiga material och utföranden.  Alla delar är utformade så att de skall kunna hanteras med handskar på händerna. Om olyckan ändå är framme skall det vara lätt att göra fungerande fältlagning med hjälp av en kniv och multifunktionsverktyg eller nål och tråd.

ERFARENHET

Jemtlander är ett nytt företag – men det är sprunget ur Hilleberg The Tentmaker och Hillebergteamets erfarenheter genom fem decennier av tältturer på det skandinaviska vinterfjället. 

All Hillebergs expertis vad gäller produktutveckling och material har kommit Jemtlander till godo och samma krav på funktion och pålitlighet som Hillebergs tält måste leva upp till har vi ställt på även Jemtlanders produkter.

Foto: Robin Johansson